www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

2009.01.29.

GYŐRI FILMES TEREPSZEMLE ÉS CASTING


Január végén két filmes stáb is terepszemlézik és castingol Győrben. A MEDIAWAVE szervezte következő "Passport Control" Nemzetközi Filmműhelyben fiatal, de már szakmailag képzett alkotók kezdenek forgatni február közepén Győr különböző pontjain kisjátékfilmeket.

 

Az egyik alkotó (a Győri Filmalap által kiírt filmterv pályázat egyik nyertese) Nagypál Orsolya, aki győriként egyébként a London Film School végzős hallgatója jelenleg. A másik alkotó, a szabadkai Antal Attila, aki két éve végzett filmrendező szakon az újvidéki Filmművészeti Egyetemen, és tavaly óta a Passport Control műhelyek tanárja.

 

Segítségeik a forgatások során a Színház és Filmművészeti Egyetem operatőrei és vágói, valamint győri fiatal filmesek és színészek is. A Műhely célja, hogy megismertesse a szakma profi pályakezdőivel a Győri Filmalap nyújtotta lehetőségeket, s képet adjon az érdeklődő középiskolásoknak és egyetemistáknak a film alkotási és gyártási folyamatairól.

 

A tervezett filmeket 16mm-es filmtechnikára forgatják, amelyhez nyersanyagot a KODAK Hungary ajánlott föl. Technikát a SPARKS biztosít, az utómunkákat pedig Hargittai László (4CUT Digitális Műhely) végzi. Az alkotók és a tanárok elszállásolásában és ellátásában a FAMULUS Hotel nyújt segítséget.
 

Ossza meg ismerőseivel:

|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: