www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

2009.02.06.

EREDMÉNYHIRDETÉS - GYŐRI FILMALAP SZINOPSZIS, FILMNOVELLA, FORGATÓKÖNYV PÁLYÁZAT JÁTÉKFILM KATEGÓRIÁJÁBAN


A 40. Magyar Filmszemle keretében tartott sajtótájékoztatón jelentette be Győri Filmalap az általa kiírt első szinopszis, filmnovella és forgatókönyv pályázat játékfilmes szekciójának díjazottjait.
A beküldött 23 játékfilmterv közül az értékelő zsűri Szalay Péter filmrendező HATÁRESET című forgatókönyvét díjazta. A filmterv a soproni határnyitás és időkörnyezetének NDK-s és NSZK-s eseményeit dolgozza fel, amely témában a szerző évek óta alapos előmunkálatokat végzett (dokumentumfilm és pilótfilm). Különdíjban részesült Buzás Mihály filmrendező CSILLAGOS ÉG című treatmentje, amely egy kis falu, titkos holdra szállási terveit járja körül, szatirikus formában. A díjakat Dr. Ottófi Rudolf, Győr város alpolgármestere adta át és mondott köszöntőt a magyar filmszakma és sajtó képviselői számára.

 

 

A Győri Filmalap munkatársai a következő időszakban segíteni szándékoznak a nyertes filmtervek megvalósulását. Szalay Péter terve már részt vett a Magyar Mozgókép Közalapítvány forgatókönyv fejlesztő pályázatán. A Győri Filmalap először a Berlini Filmfesztivál keretében keresi a lehetséges német koprodukciós partnert a film elkészítéséhez.

A pályázat első szakaszában – december 1-én – már 58 pályaművet értékelt a zsűri, amelyek kisjátékfilm, animációs és dokumentumfilm kategóriában érkeztek.
A zsűri díjban részesítette a „VÍZ FÖLÖTT, VÍZ ALATT“ című dokumentarista-kisjátékfilmtervet, Tímár Magdolna (Budapest) pályamunkáját. A kisjátékfilm-tervek közül Nagypál Orsolya "SAMPON" című forgatókönyvét (melynek alkotója egyébként győri és jelenleg a London Film School végzős hallgatója), valamint Zabezsinszkij Éva (Budapest) „FILM“ című tervét díjazta, amelynek szerzője a Filmművészeti Egyetem forgatókönyv és dramaturgszakos hallgatója.
Az animációs kategóriában a zsűri díjat nem osztott ki, de kiemelte a Buzás Mihály – Szeredi Csaba (Győr) alkotópáros szigetközi népmeséket feldolgozó sorozattervét.

 

 

A zsűri tagjai:
Durst György, producer,
Hartyándi Jenő, fesztiváligazgató,
Kovács Tamás, tanár,
Pálfalvy A. János, tanár,
Somodi Géza, újságíró, főszerkesztőhelyettes,
Villányi László, költő, főszerkesztő

 

A pályázat a régió iránti filmes érdeklődés feltérképezését szolgálta, mely meglehetősen pozitívan sikerült, hiszen összesen 81 jeligés filmterv érkezett Magyarországról és a határon túlról.
A GYŐRI FILMALAP hamarosan „DEFEKT” címmel szkecsfilm pályázatot ír ki.


 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Amennyiben szeretné, ha bármilyen ide kapcsolódó esemény/hely/cég/fotó/információ felkerülne erre az oldalra, kérjük, jelezze nekünk az alábbi mezőben. Kérjük, minél részletesebben és pontosabban adja meg a feltüntetni kívánt adatokat!
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:


|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: