www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

2009.01.01.

NAGY TERVEK ÉPÜLNEK A FILMALAPRA


Kisalföldből átvett cikk

A Győri Filmalap szervezését, szakmai gondozását – az önkormányzat támogatásával – a Mediawave Alapítvány végzi. A projekt egyik célja, hogy felhívja a fővárosközpontú filmipar figyelmét a régióban rejlő lehetetőségekre.

 

 

A győri önkormányzat megbízásából és támogatásával a Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány megkezdte a Győri Filmalap szervezetének kialakítását valamint a térséghez kapcsolódó szakmai felméréseket. Csete Orsolya, a program koordinátora feladatukként említette még a filmalap szakmai gondozását, gazdasági és ügyviteli teendőit is.


Csete Orsolya programkoordinátor szerint a filmalap egyedi archívuma a megyeszékhely, illetve a térség vizuális emlékezete lehet. Fotó: Bertleff András

– Célunk, hogy felhívjuk, a szinte teljességgel fővárosközpontú magyar filmipar figyelmét Győrre, a térségre, illetve megteremtsük és koordináljuk a régió film- és televíziósgyártását. Segítsük, hogy a szakmai szereplők, alkotók és a befektetők egymásra találjanak – nyilatkozta lapunknak Csete Orsolya. – Egy erre létrehozott weblapon például ajánlatokat, ismertetőket készítünk filmezésre alkalmas helyszínekről, a helyi színész- és technikai szakember kínálatról. Fontos feladata még a munkacsoportnak, hogy helyben – erre a Széchenyi-egyetemtől határozott segítő ígéretet kaptunk – megszervezzük a vizuális oktatást, a minőségi szakembergárda képzését.

A programkoordinátor elmondta, hogy a forrásteremtésen, gyártáson kívül a Győri Filmalap feladata lesz az elkészült alkotások, műsorok televíziós, internetes reklámozása, valamint a bemutatásukat segítő fesztiválok, konferenciák és versenyek szervezése, támogatása is.

Csete Orsolya megemlítette: filmarchívum formájában szeretnék megteremteni, feldolgozni „Győr vizuális emlékezetét", amely, ha ehhez a régióban működő más filmes és televíziós archívumok is csatlakoznak, egyedi lehet a térségben.
 

Ossza meg ismerőseivel:
Amennyiben szeretné, ha bármilyen ide kapcsolódó esemény/hely/cég/fotó/információ felkerülne erre az oldalra, kérjük, jelezze nekünk az alábbi mezőben. Kérjük, minél részletesebben és pontosabban adja meg a feltüntetni kívánt adatokat!
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:


|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: