www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

2009.02.05.

A LEGEK KÖZÖTT A FILMSZEMLÉN


Kisalföldből átvett cikk...

Nem mindennapi sikert ért el Ubrankovics Júlia, soproni származású színésznő, aki tavalyelőtt végzett a filmművészeti egyetemen: a Magyar Filmszemle zsűrije – harmincegy nagyjátékfilm szereplői közül – a legjobb színésznőnek járó díjat adományozta számára, Bacsó Péter „Majdnem szűz" című filmje főszerepében nyújtott alakításáért.
 

Rangos elismerés: Ubrankovics Júlia kapta a legjobb filmszínésznő díját

 

– Nagyon örülök a díjnak, amit Mészáros Mártától, a filmművészet nagyszerű alakjától vehettem át – nyilatkozta a Kisalföldnek Ubrankovics Júlia. – Számomra az az igazi öröm, hogy a díjat és az elismerést olyan Kossuth-díjas filmlegendákból álló zsűritől kaptam, mint Mészáros Márta filmrendező, Zsigmond Vilmos Oscar- és Kossuth-díjas operatőr, Ragályi Elemér operatőr, Hartyándi Jenő rendező, filmesztéta, illetve Tolvaly Ferenc rendező, író. Remélem, az elismerés pozitívan befolyásolhatja további pályafutásomat. Bízom abban, hogy mind a színházi életben, mind a film világában az eddiginél is több feladatban lesz részem, bár igazából nem panaszkodhatom. Tíz filmben szerepeltem, többségében főszerepet, s nemcsak hazai színpadokon, hanem osztrák és német színházakban is bemutatkozhattam a nagyközönségnek – mondta el lapunknak a soproni származású filmszínésznő.


Gasztonyi József
 

Ossza meg ismerőseivel:
Amennyiben szeretné, ha bármilyen ide kapcsolódó esemény/hely/cég/fotó/információ felkerülne erre az oldalra, kérjük, jelezze nekünk az alábbi mezőben. Kérjük, minél részletesebben és pontosabban adja meg a feltüntetni kívánt adatokat!
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:


|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: