www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

2010.02.14.

FILMSZEMLE - TÖBB GYŐRI ÉRDEKELTSÉGŰ FILM NYERT DÍJAT


A "Dokumentum kategória" fődíját (megosztva) Csáki László: Bádogváros című filmje nyerte, Almási Tamás: Puskás Hungary című filmje mellett. A móvári születésű Csáki László a Győri Tánc és Képzőművészeti Iskola után elvégezte az MOME Iparművészeti Egyetemet, közben a MEDIAWAVE nyári táborokban kezdett filmeket készíteni. 10 éve tagja a MEDIAWAVE Fesztivál nemzetközi filmprogramját válogató előzsűrinek.

 

Kisjátékfilmes kategóriában a zsűri elismerő oklevelét kapta Nagy Dénes Riport című filmje, amelyet a győri börtönben forgattak Zabezsinszkij Éva forgatókönyve alapján. A fimterv díjat kapott a Győri Filmalap által kiírt, a regionális fimgyártás segítésére kiírt forgatókönyv pályázaton(riport+díjátadás videó riporttal).
 

A Szemle második legnagyobb díját, a játékfilm kategória rendezői díját (megosztva) Dyga Zsombor: Köntörfalak című filmje nyerte. A film ezen kívül még elnyerte közönség díját, továbbá az Arany Olló-díjat (legjobb vágás) és a Legjobb férfi alakítás (Elek Ferenc) díját. A film társgyártója a MEDIAWAVE 2000 Kft volt, társproducere Durst György, a MEDIAWAVE Alapítvány elnöke.
Dyga Zsombor következő, Utolér című filmjét eredetileg Győrben szerették volna forgatni, de a tárgyalás az önkormányzat értetlenkedése miatt megfeneklett. Az épp alakuló Miskolci Filmalap kapott az alkalmon és átcsábította a forgatást. "A stáb mintegy negyven napot töltött és 50 millió forintot költött Miskolcon. A forgatást a Filmalap koordinálta, a város a helyszíneket ingyen biztosította." - szerepel Kultúra portál hírében. A film trailere megtekinthető a részletekben!

A szemle versenyprogramjában szerepelt még a győri Nagypál Orsolya "Hidegzuhany" című kisjátékfilmje, amelyet Győrben és Csornán forgattak, a Győri Regionális Filmalap nyertes filmterv alapján.

Ossza meg ismerőseivel:

|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: