www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

2010.05.22.

"DEFEKT" szkeccsfilmpályázat eredményhírdetése


Szombathelyen, a MEDIAWAVE 2010 Nemzetközi Filmfesztivál díjátadó záróünnepségén hirdették ki a Győri Regionális Filmalap által kiírt filmtervpályázat nyerteseit. A pályázatra 26 filmterv érkezett. A szelektálásra felkért zsűri (Durst György, Hartyándi Jenő, Selmeczi Nóra, Széphelyi Júlia, Zsomborácz Virág) a következő sorrendet állította fel:

 

DÍJAZOTTAK:

 

1. díjKŰR

(Buzás Mihály filmterve)

 

2. díj: NAGY UTAZÁS

(Bouandel Doraya Ágnes filmterve)


3. díj: NAPLEMENTE

(Dombrovszky Linda filmterve)

 

KÜLÖNDÍJAK:


GÓLYÁK ÉS KÁRÓKATONÁK

(Nagy-Viktor Oszkár filmterve)


ISTEN ÉLETESSE JÓZSI BÁ'!

(Somogyi György filmterve)

A MEDIAWAVE FILM FÓRUM Nemzetközi Filmszakmai Konferencia keretében a Győri Regionális Filmalap, a FICTION SCIENCE LABOR segítségével nyilvános scriptdoktori segítséget nyújtott az érdeklődő pályázók számára.  Négy filmterv tulajdonos - köztük ketten a későbbi díjazottak közül -  ígényelte a segítséget. A FICTION SCIENCE LABOR három tagja - Selmeczi Nóra, Széphelyi Júlia és Zsomborácz Virág - alaposan elemezte a benyújtott filmterveket és az érintettek véleménye szerint hasznos tanácsokat adtak a filmtervek továbbfejlesztéséhez.

 

 

A szelekciót végző zsűri egyhangulag megállapította, hogy a pályázatok között a díjazott filmterveken túl is több megvalsósítható filmterv található, amely több-kevesebb utógondozással realistán megvalósíthatóvá tehető.

 

A Győri Regionális Filmalap a scriptdoktori segítséget ígénybe vevő pályázóknak - már e segítségen túl is - felvázolta, hogy milyen lehetőségek, megvalósítási utak, pályázati források állhatnak rendelkezésére a kevés gyakorlattal rendelkező pályázóknak a tervek megvalósításához. De a megvalósítás módozatainak eldöntése minden esetben a pályázó saját dönése kell, hogy legyen.

 

Ugyanezen segítséget természetesen más pályázónak is felvázoljuk, aki azt jelzi.   

 

A kezdő és/vagy fiatal alakotók számára hangsúlyosan ajánljuk a MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor filmműhelyében való megvalósítást, ahol filmes szakemberek és megfelelő technikai háttér áll az alkotók rendelkezésére. Lásd a tábor felhívását ide kattintva!

 

Ismétlésként, a pályázati kiírásban a következő lehetőségeket kínáltuk fel!

 

"DEFEKT"

A GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP SZKECCSFILM PÁLYÁZATA

 

 

1./ A pályaművek ismeretében lehetséges, hogy a fiatal alkotók számára műhelymunka /workshop/ keretében is lehetőséget biztosítunk tervük megvalósítására. Lásd a Passport Control 11. Workshop keretében készített, munkacímén „Vidd magaddal!” című film (rendező: Antal Attila) februári forgatásáról készített werkfilmet! Itt!)

 

 

2./ Pályázni lehet: az egész ország területéről és külföldről is!

De a filmek gyártóinak lehetőleg - többségében - régióbeli színészeket, szakembereket, szolgáltatásokat kell igénybe venni a filmkészítés során.

 

 

3./ A pályázó lehet egyén (író, forgatókönyvíró), vagy gyártó cég, de kiválasztás esetén az egyéni pályázónak gyártási és produceri hátteret kell találnia terve megvalósításához. (Kivéve, ha a fentebb ajánlott műhelymunka keretében valósulnak meg!)

 

 

 

6./ A felkért szakmai zsűri az elfogadáson vagy elutasításon túl, a kellően nem kidolgozott, de jónak ítélt tervek kimunkálásához szakmai segítséget (dramaturgiai, forgatókönyvírói) nyújthat, ha arra a pályázó igényt tart.

 

 

7./ A kiválasztott szkeccsfilm megvalósításához szükséges személyi (rendező, operatőr, színész, stb.), valamint a technikai és szolgáltatási hátterek megtalálásához a GYŐRI REGIONÁLI FILMALAP segítséget nyújthat, amennyiben a pályázat benyújtója azt igényli.

 

 

8./ A Győri Filmalap – aktuális lehetőségeihez mérten - a filmtervek megvalósításához szervezési segítséget nyújt:

- a zsűri által kiválasztott legjobb filmterveknek (pályázat nyertesei) bemutatása a MEDIAWAVE 2010 Fesztivál keretében rendezendő MEDIAWAVE FILM FORUM nemzetközi filmszakmai konferencia keretében (koprodukciós lehetőség, producer keresése), a konferencia programját és résztvevőit keresd a weboldalon,

- segítség a magyar és nemzetközi filmszakmai pályázatokon való induláshoz
- MMKA kisjátékfilm gyártási pályázat várható beadási határideje: 2010. május

Ossza meg ismerőseivel:

|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: