www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

2010.06.08.

MÉG KEDVEZMÉNYESEN LEHET JELENTKEZNI a MEDIAWAVE NYÁRI MŰVÉSZETI TÁBORBA!


film - fotó - zene - építészet

Az idén 20 éves MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor 2006-ban betagozódott a szervezet egyre táguló, PASSPORT CONTROL elnevezésű nemzetközi műhely-sorozatába, amely már nemcsak a nyári időszakban és nemcsak Magyarországon biztosít nemzetközi művészeti együttműködési és alkotási lehetőséget fiatalok számára.

De azért a nyári tábor mégis más! Kattints a "bővebben"-re...

Piknikes, sátrazós, szalonnasütős, igazi falusi környezetben megvalósuló együttlét, filmezéssel, fotózással, zenéléssel, azaz alkotással. Itt a résztvevőknek egy viszonylag behatárolt, zárt közegben, vidéki hangulatokból, azok hatása alatt kell felépíteni alkotásaikat. A tábor utolsó négy napján, az Ördögkatlan Fesztivál egy újabb hangulati elem, és egyben bemutatkozási lehetőség valós közönség előtt. Tavaly legalább 150-en nézték meg a záróvetítés táboros filmjeit, fotóit, koncertjeit. Tehát van miért dolgozni, tanulni, fejlődni! És a MEDIAWAVE webfilm archívuma, valamint fotógalériája által további nézőkhöz juthatnak el a táboros alkotások! Lásd ide kattintva a korábbi alkalmak filmjeit, fotóit, zárókoncertjeit.

 

Kránitz Barbara: Állomás - táncfilm (Passport control 18.)

  

A workshopok kiemelt témája az "Együtt feketén-fehéren" projekt, amely roma és nem roma résztvevők egyre mélyülő művészeti együttműködéséről, alkotásáról szól, az idén immár harmadik alkalommal, a Norvég Alap támogatásával.

 

 

  

A filmes műhely Vizi Mária (DunaTV) és Hargittai László "Pamacs" (4Cut) vezetésével és számos szaktanár segítségével mélyed el a rövidfilm (kisjátékfilm, animációsfilm, dokumentumfilm) készítés rejtelmeiben. Kezdő és haladó szinten.

 

 
Az idén először forgatókönyvíró műhely is indul a Fiction Science Labor közreműködésével.

 

  

A fotós műhely, amelyben már tavaly is Novoszibirszktől, Odesszán át Bukarestből voltak kezdő és haladó fotósok, Horváth M. Mária és Pettendi Szabó Péter vezetésével és számos szaktanár bevonásával kalandozik a szociofotográfiától az archaikus fotográfiai módszerek gyakorlati kipróbálási lehetőségén át a koncertfotózásig. A tábor oktatási programját portfolio review program egészíti ki (az NKA Fotókollégiumának támogatásával), amely nyitott bármely fotográfus részére, akit érdekel más szakember véleménye saját fotográfiáiról.

 

  

A zenei szekcióban öt különböző - nyitott és meghívásos - műhely fog működni, a meghívásosak korábban megkezdett együttműködések folytatásai. Ilyen pl. Ferenczi György vezette Roma & Magyar Undeground Ethno Műhely, amely kísérletező irányba vált, míg a Fláre Beás Banda által vezetett autentikus irány nyitottan várja az érdeklődőket. Hasonlóan a Grencsó István vezette szaxofonos és fúvós napközi. A Singas Projektre alapozó nemzetközi új jazz műhely tagjait európai jazzfesztiválok delegálják. Boka Gábor vásári komédiás, rendező sok szeretettel várja a színészi képességeit kipróbálni vágyó jelentkezőket és muzsikusokat "A nagyidai cigányok" című darabba, ahol az elképzelés szerint a cigány szerepeket magyarok, és fordítva játsszák.

 

  

A győri Széchenyi István Egyetem építész alkotóműhelye - a tavalyihoz hasonlóan - helyspecifikus építészeti akciókat tervez Katona István vezetésével.

 

  

További részletes információ:

www.passportcontrol.eu
 

Információ:

passport@mediawave.hu

 

 A kedvezményes jelentkezés határideje:

június 15.

 

 

Fotós műhely "gyakorlaton" a palkonyai Haraszti pincében!

 

Ossza meg ismerőseivel:

|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: