www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Search

NEWS

2010.02.24.

"DEFEKT" - A GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP SZKECCSFILM PÁLYÁZATA


A GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP - némi megtorpanás után – szkeccsfilm pályázatot hirdet a Nyugat-Magyarország-i környezetében forgatandó kisjátékfilmekre, előmozdítandó a régió filmgyártásának megindítását.
Összefogó motívumként a kiírók öt kulcsszót adnak meg: HATÁR - FALU – VÁROS – ÁLOMAUTÓ - DEFEKT. A pályázat kitétele, hogy a filmterv nem lehet road movie, a defekt szó pedig áttételesen értelmezendő.

 

A Magyar Mozgókép Közalapítvány kezdeményezésére, Nyugat-Magyarország filmes kultúráját összefogó, élesztgető szándékkal 2008-ban létrehozott Győri Regionális Filmalap a 2009 évi - válsággal telített - megtorpanás után 2010 évben megújuló erővel kezd munkába!

 
Aktivitás

A 2008-ban elindított munka jó irányát jelzi a sikeres filmterv pályázat (83 filmterv) nyomán beindult helyi filmgyártási folyamat, valamint az utánpótlás nevelést jelentő PASSPORT CONTROL elnevezésű Nemzetközi Filmművely-sorozat sikere, továbbá a ma már neten is sikeres filmarcívum és MEDIAWAVE webTV megerősödése (polcokon 25 ezer film - MEDIAWAVE Filmarcívum, győri filmek archívuma, Győri Balett archívuma, ebből több mint ezer már a neten is megtekinthető!!!)

 

2008-as filmötlet pályázat eredményei

A Regionális Filmalap 2008 év végi filmötlet pályázata három kisjátékfilmet indított útjára, amelyből kettő bekerült a 41. Magyar Filmszemle versenyprogramjába: Nagypál Orsolya "HIDEG ZUHANY" és Nagy Dénes "RIPORT" (Zabezsinszkij Éva forgatókönyve alapján). Utóbbi elnyerte a kisjátékfilm kategóriában a zsűri elismerő oklevelét. (Riport a nyertesekkel és a Győri Regionális Filmalap díjátadó ünnepsége itt érhető el!)

 
A Győri Regionális Filmalap pénzügyi helyzetének 2008 évi megingása miatt közvetlenül nem tudta segíteni a filmek elkészültét, de a filmtervek találtak maguknak producert és nyertek pénzügyi támogatást a Magyar Mozgókép Közalapítvány filmgyártási pályázatán.

Antal Attila vajdasági rendező "Ó, MILY IGAZ, Ó, MILY MULANDÓ" című kisjátékfilmje a PASSPORT CONTROL Nemzetközi Filmműhely keretében  és Gazsó Zsuzsanna és Varju Nárdor önzetlen szervezésében, valamint a Sparks, Vision Team és a Kodak technikai, illetve nyersanyag támogatásával tudott elkészülni, minimális költségből!

Mindhárom film Super 16, illetve 35mm-es nyersanyagra forgott!

 

 

 
"DEFEKT"

 A GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP SZKECCSFILM PÁLYÁZATA

 

1./ A beérkezett – jeligés - pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, és választja ki a legjobb 5-7 - max. 10-20 perces – filmtervet, amelyek összefűzve egész estés filmet eredményeznek.

(A pályaművek ismeretében lehetséges, hogy a fiatal alkotók számára műhelymunka /workshop/ keretében is lehetőséget biztosítunk tervük megvalósítására. Lásd a Passport Control 11. Workshop keretében készített, munkacímén „Vidd magaddal!” című film (rendező: Antal Attila) februári forgatásáról készített werkfilmet! Itt!)

 

2./ Pályázni lehet: az egész ország területéről és külföldről is!

De a filmek gyártóinak lehetőleg - többségében - régióbeli színészeket, szakembereket, szolgáltatásokat kell igénybe venni a filmkészítés során.

 

3./ A pályázó lehet egyén (író, forgatókönyvíró), vagy gyártó cég, de kiválasztás esetén az egyéni pályázónak gyártási és produceri hátteret kell találnia terve megvalósításához.

 

4./ A pályázathoz a következőket kell mellékelni:

- treatment, egy kulcsjelenet forgatókönyv szintű kidolgozásával (1 pld nyomtatott + 1 digitális formátumban /CD-n/)
- szakmai életrajz, elérhetőség (e-mail, telefon, cím) – jeligével ellátott, zárt borítékban!

 

5./ A pályázat anonimitása a pályázók érdekét szolgálja, hogy a szelektáló zsűrit ne befolyásolja az alkotó személye. A beküldött pályaművek ezért elsőként formai ellenőrzésen esnek át. A hiányos és/vagy az alkotók nevét (író, rendező, operatőr, stb.) feltűntető pályázatok a további értékelésben nem vesznek részt.

 

6./ A felkért szakmai zsűri az elfogadáson vagy elutasításon túl, a kellően nem kidolgozott, de jónak ítélt tervek kimunkálásához szakmai segítséget (dramaturgiai, forgatókönyvírói) nyújthat, ha arra a pályázó igényt tart.

 

7./ A kiválasztott szkeccsfilm megvalósításához szükséges személyi (rendező, operatőr, színész, stb.), valamint a technikai és szolgáltatási hátterek megtalálásához a GYŐRI REGIONÁLI FILMALAP segítséget nyújthat, amennyiben a pályázat benyújtója azt igényli.

 

8./ A Győri Filmalap – aktuális lehetőségeihez mérten - a filmtervek megvalósításához szervezési segítséget nyújt:

   - a zsűri által kiválasztott legjobb filmterveknek (pályázat nyertesei) bemutatása a MEDIAWAVE 2010 Fesztivál keretében rendezendő MEDIAWAVE FILM FORUM nemzetközi filmszakmai konferencia keretében (koprodukciós lehetőség, producer keresése), a konferencia programját és résztvevőit keresd a weboldalon, 

   - segítség a magyar és nemzetközi filmszakmai pályázatokon való induláshoz
   - MMKA kisjátékfilm gyártási pályázat várható beadási határideje: 2010. április - május

Beküldési határidő: 2010. március 31. (postai bélyegző dátuma)

 

A késedelmesen benyújtott pályázatokat a GYŐRI FILMALAP nem értékeli.

 

Postacím:

GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP, 9001 Győr Pf. 668.

 

Kiíró: Győri Regionális Filmalap

Ossza meg ismerőseivel:

|
Modify data, re-send sign off or activation: