www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 »
2010.04.18.

"DEFEKT" SKECCSFILM-PÁLYÁZAT SCRIPTDOKTORI SEGÍTSÉG


A Győr Regionális Filmalap 2009/2010 évi "DEFEKT" című filmterv pályázatára 26 filmterv érkezett. A pályázatok értékelése elkezdődött. A filmtervekkel kapcsolatos eredményhirdetésre a MEDIAWAVE Fesztivál záró-díjátadó ünnepségén kerül sor, amely május 8-án, 19:30-kor kezdődik Szombathelyen, a Savaria moziban. Ezt megelőzően, május 6-én 15:45-kor (a szombathelyi Pannónia házban, a MEDIAWAVE FILM FÓRUM Nemzetközi Filmszakmai Konferencia keretében) a Győri Regionális Filmalap nyilvános scriptdoktori segítséget nyújt azon pályázóknak a FICTION SCIENCE LABOR segítségével.

A pályázók közül keressük a "Marcus" jeligével beküldött "Isten éltesse, Józsi bá'!" filmterv tulajdonosát, aki semmilyen elérhetőséget nem adott meg pályázatában!

2010.04.06.

The Pixel Lab filmes workshop


A The Pixel Lab filmes kurzus meghosszabbította jelentkezési határidejét bentlakásos kurzusára, amelyet Cardiffban tartanak július 4-10. között, és két magyar résztvevő számára biztosítanak a MEDIA program támogatásával ösztöndíjat. Bővebben a kiírásban alább:

 

The Pixel Lab is a brand new residential course to be held 4 - 10 July 2010 in the 5* St. David’s Hotel & Spa in Cardiff. The cross-media lab is open to European media professionals with a strong track record in their sector, and has a particular focus on the creation, finance and distribution of cross-media properties to create sustainable European media businesses. The Pixel Lab will enable European film producers and other media professionals to tap into the business knowledge-base of the film, online, broadcast, gaming and mobile industries.

 

 

2010.03.29.

17. Országos Diákfilmszemle


A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Ház a Réten Kulturális Egyesület, az Aranytíz Művelődési Központ és a POLIFILM Műhely Alapítvány tizenhetedik alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

2010.03.25.

Indul a EGYÜTT FEKETÉN-FEHÉREN - PASSPORT CONTROL 17. művészeti workshop-sorozat


30 fiatal kezd közös alkotásba március 26-án Győrött, filmes területen Vizi Mária (DunaTV rendezője) és Joka Daróczi János (újságíró, a Roma Magazin szerkesztője/rendezője), fotós területen Horváth M. Judit és Pettendi Szabó Péter fotográfusok és zenei területen Orsós Ervin és Tibor (Fláre Beás Banda) vezetésével. Az izgalmas munka nem előzmények nélküli, és 2010 során, további három alkalommal folytatódni fog - roma résztvevők számára ingyenesen - a Norvég Alap támogatásával.


2010.03.04.

A REGIONÁLIS FILMALAPOKÉ A JÖVŐ


"Regionálisan, illetve Európa-szerte is egyre nagyobb versennyel kell Magyarországnak szembenéznie a koprodukciós filmgyártás, bérmunka azaz a nagyobb produkciók idecsalogatása területén. A lengyel vagy szlovák filmipar mellett a cseh is egyre szervezettebb, utóbbi ráadásul idén bevezette az adóvisszatérítés rendszerét, s ugyanígy tett Franciaoszág is. A továbblépés egyik útja a regionális filmalapok felé vezethet", írja a film.hu.

2010.03.03.

MEDIAWAVE FILM FORUM 2010


Filmszakmai napok a 20. MEDIAWAVE fesztiválon.

 

2010.02.24.

"DEFEKT" - A GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP SZKECCSFILM PÁLYÁZATA


A GYŐRI REGIONÁLIS FILMALAP - némi megtorpanás után – szkeccsfilm pályázatot hirdet a Nyugat-Magyarország-i környezetében forgatandó kisjátékfilmekre, előmozdítandó a régió filmgyártásának megindítását.
Összefogó motívumként a kiírók öt kulcsszót adnak meg: HATÁR - FALU – VÁROS – ÁLOMAUTÓ - DEFEKT. A pályázat kitétele, hogy a filmterv nem lehet road movie, a defekt szó pedig áttételesen értelmezendő.

 

2010.02.15.

életREklám 2010: Nyitott társadalom vagyunk? 20 év szabadság!?


 

A pozsonyi AZYL rövidfilmfesztivál újra meghirdeti életREklám felhívását, amelyben a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal másodszor a magyarországi lebonyolítást a BUSHO (Budapest Short Film Festival) fesztivál vállalta. A felhívás célja, hogy az alkotók olyan 1 perces filmeket készítsenek, melyek a "reklama na život" szabad fordításban „életREklám” szlogenhez köthetőek. Az idei téma: 20 év szabadság!?
Az elmúlt esztendő tapasztalataival felvértezve ezúttal a lebonyolításban létrejött legfőbb változás, hogy az idei évtől már online is nevezhető alkotásokat 3 országban (Csehország, Magyarország, Szlovákia) külön-külön zsűri fogja értékelni és díjazni is!!! A magyar zsűriben többek között ezúttal is részt vesz Bollók Csaba és M. Tóth Géza, akik a pozsonyi döntőre továbbítják az általuk kiválasztott 10 legjobb alkotást. Az így döntőbe került rövidfilmekből kerül majd ki a végső győztes, akinek ezúttal 3000,- eurós fődíj a jutalma! A másik érdekesség, hogy ezúttal nemcsak egyénileg készíthettek filmet, hanem a fesztivál szervezésében megszülető „életREklám workshop” keretein belül, melynek előrelátható kezdő időpontja február közepén lesz!
 

2010.02.14.

PASSPORT CONTROL BEMUTATÓ ÉS FOTÓKIÁLLÍTÁS BUKARESTEN


A MEDIAWAVE és PASSPORT CONTROL Nemzetközi Ifjúsági Műhelyei meghívást kaptak Bukarestbe. A Műhely és a Fesztivál bemutatását egy hosszan nyitva tartó fotókiállítás is erősíti a Magyar Kulturális Intézet új épületében. A kiállítás anyagát a 2009-es nyári táborban, Zalka Imre és Radu Igazság (bukaresti Szépművészeti Egyetem professzora, nemzetközi hírű animátor és fotós) vezetésével és aktív közreműködésével működő, archív fotótechnikákkal készült, különleges képek adják. (A műhely munkáját ide kattintva lehet megtekinteni: Radu Igazság fotói - Zalka Imre előadása videó!)

 

A bemutatóra és a kiállítás nyitójára 2010. február 19-én kerül sor, az új intézmény nyitóünnepségén, amelyet a két ország kulturális minisztere avat fel. Kiállításnyitónkat pedig a Budapest-Bukarest gitárcsúcs követi.

2010.02.14.

FILMSZEMLE - TÖBB GYŐRI ÉRDEKELTSÉGŰ FILM NYERT DÍJAT


A "Dokumentum kategória" fődíját (megosztva) Csáki László: Bádogváros című filmje nyerte, Almási Tamás: Puskás Hungary című filmje mellett. A móvári születésű Csáki László a Győri Tánc és Képzőművészeti Iskola után elvégezte az MOME Iparművészeti Egyetemet, közben a MEDIAWAVE nyári táborokban kezdett filmeket készíteni. 10 éve tagja a MEDIAWAVE Fesztivál nemzetközi filmprogramját válogató előzsűrinek.

 

Kisjátékfilmes kategóriában a zsűri elismerő oklevelét kapta Nagy Dénes Riport című filmje, amelyet a győri börtönben forgattak Zabezsinszkij Éva forgatókönyve alapján. A fimterv díjat kapott a Győri Filmalap által kiírt, a regionális fimgyártás segítésére kiírt forgatókönyv pályázaton(riport+díjátadás videó riporttal).
 

A Szemle második legnagyobb díját, a játékfilm kategória rendezői díját (megosztva) Dyga Zsombor: Köntörfalak című filmje nyerte. A film ezen kívül még elnyerte közönség díját, továbbá az Arany Olló-díjat (legjobb vágás) és a Legjobb férfi alakítás (Elek Ferenc) díját. A film társgyártója a MEDIAWAVE 2000 Kft volt, társproducere Durst György, a MEDIAWAVE Alapítvány elnöke.
Dyga Zsombor következő, Utolér című filmjét eredetileg Győrben szerették volna forgatni, de a tárgyalás az önkormányzat értetlenkedése miatt megfeneklett. Az épp alakuló Miskolci Filmalap kapott az alkalmon és átcsábította a forgatást. "A stáb mintegy negyven napot töltött és 50 millió forintot költött Miskolcon. A forgatást a Filmalap koordinálta, a város a helyszíneket ingyen biztosította." - szerepel Kultúra portál hírében. A film trailere megtekinthető a részletekben!

A szemle versenyprogramjában szerepelt még a győri Nagypál Orsolya "Hidegzuhany" című kisjátékfilmje, amelyet Győrben és Csornán forgattak, a Győri Regionális Filmalap nyertes filmterv alapján.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 »

|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: