www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 »
2010.02.11.

When East Meets West trieszti szakmai konferencia és a következő regionális találkozó


A trieszti filmfesztiválon megrendezett When East Meets West szakmai találkozó a határmenti együttműködések és koprodukciók, illetve a kapcsolatépítés céljából jött létre a filmszakma különböző szereplőinek bevonásával, a Friuli Venezia Giulia regionális filmalap rendezésében. A filmalapok bemutatkozóján Hartyándi Jenő a Győri Filmalap, a Mediawave filmfesztivál és a regionális archívum helyzetéről, illetve a magyar regionális filmalapok megalakulásának hátteréről beszélt a résztvevőknek.

 

A filmfesztiválok kerekasztal-beszélgetésén a Győri Filmalap meghívta a jelenlevőket a 20. Mediawave filmfesztiválon, Szombathelyen megrendezésre kerülő európai filmes találkozóra, ahová elsősorban a regionális filmalapok képviselőit, illetve a koprodukciók iránt érdeklődő szervezeteket várja majd. Az előzetes tervek szerint a 2010. május 7-9. között sorra kerülő találkozónak a kapcsolatfelvételen és hálózatépítésen túl célja lesz a konkrét európai együttműködések lehetőségeinek feltérképezése is. A konferenciára a magyar filmes szervezetek mellett elsősorban a regionális együttműködésekben érdekelt horvát, olasz, osztrák, és szlovén szakmabelieket várjuk majd.

 

További információ:

Czibik Márta
Nemzetközi koordinátor
marta.czibik@gmail.com
+36 70/569 1765

 

2010.02.04.

Hidegzuhany és Riport - a Győri Filmalap indította alkotások a Filmszemlén


 

 

Három filmet indított a kedden megnyílt szemlén a megyénkben egyedülálló Győri Filmalap, ebből végül kettő jutott be. Az egyik a győri származású, ma már Budapesten élő Nagypál Orsolya kisjátékfilmje, a Hidegzuhany, amelyet a győri strandon és a csornai Hunyadi-iskola Szilágyi Erzsébet Kollégiumában forgattak. A másik, a Riport szintén rövidfilm, Nagy Dénes műve, és a győri börtön falai között készült. Írja február 3-ai számában a Kisalföld napilap (Volt révaisok a filmszemlén).

 

A teljes cikk a Kisalföld online-on

A Hidegzuhany című film  honlapja

A Riportról a Magyar Filmszemle honlapján

2010.01.28.

11. PÉCSI DIÁKFILMFESZTIVÁL


Filmkészítő verseny általános és középiskolásoknak!

Jelentkezési határidő: 2010. március 30.

Részletes jelentkezési feltételek: www.diakfilmfesztival.hu

2010.01.20.

MEDIAWAVE HELYZETJELENTÉS JANUÁR KÖZEPÉN


Erőteljesen folynak a 20. jubileumi MEDIAWAVE Fesztivál előkészületei, amelynek központi helyszíne Szombathely városa lesz 2010. április 30. - május 8. között. Ezt kiegészítve május 13-16 között speciális, szellemi határokat nyitogatni szándékozó program lesz Őriszentpéteren és Rudersdorfban (Ausztria), valamint a szlovén-osztrák-magyar hármas határon.
A három – hosszú - hétvége a MEDIAWAVE szellemiségének más-más oldalát emeli ki karakteresen, de minden hétvége hagyományosan összművészeti jellegű lesz. Minderről a részletekben olvashat bővebben!

 

2010.01.20.

A GYŐRI FILMALAP A "WHEN EAST MEETS WEST" KONFERENCIA VENDÉGE TRIESZTBEN


A Friuli Venezia Giulia Film Commission - Audiovizuális Regionális Alap a Trieszt Filmfesztivállal együttműködésben 2010 január végén rendezi meg az első WHEN EAST MEETS WEST konferenciát, melynek célja, hogy a rendezvény két napja alatt megismertesse egymással, illetve közelebb hozza egymáshoz  Nyugat- és Kelet-Európa producereit, forgalmazóit, ügynökeit, filmpiacainak és filmalapjainak képviselőit. 
  

2010.01.19.

DRAGON FÓRUM - dokumentumfilm műhely Krakkóban


We are opening a call for proposals!

1. Call for documentary film projects for the 2010 edition of the Dragon Forum!
Starting today you are welcome to submit your projects for the Dragon Forum 2010! The application is available in the attaechment or can be downloaded from www.dragonforum.pl

 

This year the workshops will take place in the begining of March 2010 (script) and middle April(production) in Warsaw and in the first week of June in Krakow during the Krakow Film Festival.

Additionally, for the filmmakers from the former Soviet Union countries we will hold a special workshop in Kiev- 28.03-1.04 during the International Film Festival-Human Rights- Documentary Days.

The classes are held in small groups hosted by Polish and international experts. The lecture language is English.
The ready projects for documentary films will be presented to commissioning editors from the largest European and global television networks who will come for the Dragon Forum session in Krakow in 2010.


2009.12.17.

KÁLDY LÁSZLÓ FILMES ÉLETMŰVE A WEBEN!


Kedves Ismeretlen és Ismert Ismerősön Barátom, Kollégám, Rokonom, Stb !

Segíts nekem abban, hogy filmes életművemet közkincsé tehessem az interneten a Te segítségeddel.

Elkészült egy honlapom a - www.kaldyfilm.fw.hu - melyen 50 db rövid film tekinthető meg, melyekkel eddig 62 díjat nyertem a különböző magyarországi illetve nemzetközi filmversenyeken. Ezeket ajánlom most megtekintésre- ingyen- mindenkinek akiket érdekel az ilyesmi.

Ezek a filmek reményeim szerint akkor válhatnak széles körben ismerté ,ha tetszenek azoknak akik megnézik őket és tovább ajánlják azoknak akiknek szerintük szintén örömet tudok okozni velük.

Azt kérem ,hogy ezt az e-mailt- úgy ahogy van- küld tovább ismerőseidnek.

Köszönettel: Káldy László filmes

2009.12.14.

KIVÁLÓ MINŐSÍTÉSŰ FESZTIVÁL LETT A MEDIAWAVE!


Öt országos szakmai szövetség 2008 nyarán indította el a Fesztiválok Minősítési Programját. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus közreműködésével - 230 fesztivál regisztrálását és 87 fesztivál szakmai minősítését végezte el 2009. december elejéig.

A Program célja a fesztivál szakma önmeghatározása, definiálása és egy átlátható, objektív fesztiváltámogatási rendszer megalapozása a hazai fesztiválok szakmai besorolásának segítségével. A Programban való részvétel önkéntes és folyamatos. A fesztiválok művészeti, folklór, gasztronómiai és speciális műfajokban kaphatnak kiváló, jó és minősített besorolást, illetve elutasítást.

A MEDIAWAVE Fesztivál a 16, kiváló minősítésű művészeti fesztivál közt szerepel. A Villány-környéki Ördögkatlan Fesztivál színtén, amelynek a MEDIAWAVE alszervezője. A győri Öt Templom Fesztivál jó minősítést kapott.
 

2009.11.09.

"Átláccó" A Transparency International Magyarország kisfilm pályázata


Forgasd le Te a legátláthatóbb filmet!
Mindegy, hogy profi cuccaid vannak, vagy csak kreatív érdeklődő vagy, a lényeg, hogy alkoss.

2009.10.19.

6. Pécsi Rövidfilm Est - Felhívás


Kezdő, amatőr, független, fiatal, öreg és hobby filmesek!

 

A Control Stúdió Filmegyesület 2009. november 25-én Szerdán a Művészetek és Irodalom Házában amatőr illetve független filmes alkotók munkáiból vetítést szervez.

Ha kedvet érzel ahhoz, hogy a nagyközönség is megnézze a filmedet, küldd el nekünk!

 

jelentkezési határidő: november 15. Vasárnap

 

jelentkezés feltételei és további információ

a honlapunkon: www.controlstudio.hu

e-mailben: controlstudio@gmail.com

vagy telefonon: 20-349-7541

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 »

|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: