www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 »
2009.10.19.

6. FEHÉRVÁSZON FÜGGETLENFILM FESZTIVÁL - Felhívás!


A MéhKasAula novemberi programjában kilencedik alakalommal teremt otthont a székesfehérvári, illetve a városhoz kötődő filmes alkotók munkáinak. A beérkezett filmek a 6. Fehérvászon Függetlenfilm Fesztivál keretein belül 2009. november 14-én kerülnek bemutatásra.
 

2009.10.19.

EURÓPA ELRABLÁSA - nagyváradi animációs pályázat


A nagyváradi MAFF (Metrion Animációs Filmfesztivál) rövid „post-it rajz-animáció” pályázatot hirdet diákok és fiatal animációsok számára, Európa elrablása címmel. A cím egyben a fesztivál és a pályázat témaköre is.

A pályázatra beküldött alkotások a MAFF-on mutatjuk be a közönség számára.

A legjobban sikerült animációkat szakmai zsűri bírálja el.

A pályázatra a benevezési lappal együtt lehet elküldeni az animációkat, a pályázat szabályzata szerint. (Nevezési lap és szabályzat a részletekben található!)

A pályázat beküldési határideje: 2009. október 22.

Cím: metrion.egyesulet@gmail.com

 

2009.10.19.

9. Filmtettfeszt (2009) - Kolozsvár


Idén ismét Filmtettfeszt! Négy nap: több mint 70 kis- és nagyjátékfilm, dokumentumfilm, animációs és élőszereplős film, vizsgamunka és nemzetközi fesztiválokon díjazott alkotás, továbbá könyvbemutató, maszkmesteri workshop és egyéb meglepetések.

A belépés a rendezvénysorozat minden vetítésére és kísérő rendezvényére ingyenes. A program a részletekben érhető el.

 

2009.09.18.

Nevezz a PANNONFÍLING Mozgóképes Találkozóra


Ötödik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót november 14-én, Veszprémben. A filmes találkozó zsűrijének elnöke M. Tóth Géza Oscar-díjra jelölt animációs rendező lesz. A fesztivál fődíja egy egyéves ösztöndíj a Dunaversitas Filmakadémián, a további díjazottak tárgyjutalmakban részesülnek. Október 16-ig várják az alkotók nevezését: pannonfiling@freemail.hu
A fesztivál weboldala a részletekben érhető el.

2009.07.09.

MEDIAWAVE TÁBOR, Kisharsány - JÚLIUS 15! - már csak pár nap a kedvezményes jelentkezési lehetőség!


A Passport Control 15 nem csak a haladóké. A diákok személyre szabott segítséget kapnak minden szakmai kérdésben az oktatóktól. Filmes műhelyünkbe azok jelentkezését is várjuk, akiket a filmkészítésnek csak egy-egy szegmense érdekel. Az operatőr, vágó és hangmesterjelöltek sem maradnak feladat nélkül, nem kell minden jelentkezőnek saját filmtervvel érkeznie. A tanárok és az eddig jelentkezettek listáját itt érheted el! A jelentkezési lapot pedig itt! Az ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL programja itt érhető el!

 

2009.06.06.

PÓTFELVÉTELIZZ!!! - audiovizuális szakasszisztens felsőfokú szakképzés az SZE-n


2009.06.05.

PASSPORT CONTROL 16 - NEMZETKÖZI FILM ÉS FOTÓ MŰHELY - JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK!


Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a műhely a dél-szibériai fesztivál és a magyar MEDIAWAVE Fesztivál együttműködésében.

Az idei nemzetközi nyári tábor a fiatal alkotók filmkészítéssel és fotózással kapcsolatos ambícióihoz segít gyakorlatra épített ismerteket átadni, valamint segíteni szándékozik a PASSPORT CONTROL Nemzetközi Művészeti Műhely projekt által már 2006 óta felépített NOVOSZIBIRSZK-GYŐR KULTURÁLIS HÍD szélesítését, amely fiatal, művészettel foglalkozó alkotók ide-oda áramlását hivatott segíteni.

A film és fotó művészet területén folyó műhelymunka már eddig is számtalan reményteli szakmai és baráti együttműködést hozott létre, amely eredményei megtekinthetők a MEDIAWAVE fotógalériájában, valamint filmarchívumában.

 

2009.06.05.

PASSPORT CONTROL 15 - NEMZETKÖZI NYÁRI MŰVÉSZETI TÁBOR - film & fotó & zene & építészet - JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK!


Az idei nyári tábort új helyszínen, Kisharsányban, Pécs mellett tartjuk, de a régi, jól ismert tanárokkal és hangulattal, az Ördögkatlan Fesztivál tövében. Próbáld ki!

 

A tábor tavaly óta, a 2006-ban indított – év közben és külföldi helyszíneken is megvalósuló - PASSPORT CONTROL nemzetközi ifjúsági workshop-sorozat részeként várja az alkotni vágyó, 16 év feletti, de elsősorban főiskolás és egyetemista korú fiatalokat. A szervezők a szakmai munkára koncentrálnak, pedagógiai felügyeletet nem vállalnak. Azokat az alkotói gyakorlatban fejlődni vágyó fiatalokat várják, akik kellő fanatizmussal rendelkeznek tehetségük megmutatásához.

 

A tábor 2009-ben – új szervezőgárdával - a baranyai Kisharsányban kerül megrendezésre az ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL keretében. A fesztivál szervezői (Bárka Színház, Művészetek Háza, Pécs) a MEDIAWAVE-t kérték fel e tavaly debütáló - Villány környéki falvakban megvalósuló - fesztivál kisharsányi helyszínének szervezésére. Ez jó alkalom arra, hogy a tábor új inspirációt jelentő hazai helyszínen valósuljon meg.

 

2009.06.03.

PASSPORT CONTROL 14 - SZERB & MAGYAR NEMZETKÖZI FOTÓ TÁBOR - JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK!


Tavaly nyáron, a Szabadka melletti Palics, és azon belül az ETNOFEST Nemzetközi Etno Zenei Fesztivál adott otthont az első ETNOFEST-MEDIAWAVE együttműködésben létrejövő szerb-magyar PASSPORT CONTROL 6. Nemzetközi Művészeti Műhelynek. Amelynek ihletett helyszínt adott a gyönyörű palicsi tó és környezete, amely népszerű vajdasági üdülőhely, és a múltban Kosztolányi Dezső, a mában Tolnai Ottó és Lajkó Félix lakhelye.

 

 

2009.03.04.

FOTÓMŰVÉSZETI SZAKMAI KOLLÉGIUM PÁLYÁZATA


A Fotóművészeti Szakmai Kollégium pályázatot hirdet fotóművészek alkotómunkájának támogatására, a fotográfiai kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését célzó programok segítésére.


Határidő: 2009. április 10.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 »

|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: