www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu
NYUGAT-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS FILMALAP MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Keresés

HÍREK

2012.06.08.

FELHÍVÁS! - KÉTEZERTIZENKETTŐ rövidfilmgyűjtemény - rövidfilmpályázat


A magyar filmgyártás takaréklángon működik. Az állami filmtámogatás a korábbinak a töredékére esett vissza és egyes műfajok teljesen kiszorultak belőle. A kollégák többnyire munka nélkül vannak.

Ebben a helyzetben a Magyar Filmművészek Szövetsége indokoltnak tartja egy rövidfilm összeállítás elkészítését, amivel a szakma bizonyíthatja életképességét.

Mi nyomja a szívünket 2012-ben?

 

Erre adhatja meg mindegyikünk a választ. „Nem nehéz filmet csinálni, ha megvan hozzá a düh!”

Ebben a vállalkozásban bárki – nem csak Szövetségünk tagjai - részt vehet egylegfeljebb 7 perces rövidfilmmel. A filmeket a résztvevőknek saját költségen kell elkészíteniük.  

A beérkezett kész munkákat a Szövetség vezetősége által felkért szerkesztőség fogja kiadásra rendezni. Műfaji, formai, technikai megkötések nincsenek, tehát szívesen látunk fikciós, dokumentum jellegű vagy animációs filmeket, amelyeknek azonban zárt etűdként kell megjelenniük.

 

Beadási határidő: 2012. október 1.

 

Az a résztvevő, aki igényli, konzultálhat a szerkesztőséggel, egy szeptember 3-ig leadott maximálisan 20 perc hosszúságú demo alapján.

A filmeket három példányban, dvd-n kérjük leadni a Szövetség irodájában / 1068 Bp. Városligeti fasor 38. I.34. tel/fax (361)-342-47-60.

A közös kópia elkészítésének szerzői jogi és technikai részleteiről a szerkesztőség később egyeztet a résztvevőkkel, és mindent elkövet az elkészült összeállítás széleskörű bemutatására bel- és külföldön.

 

Kollégák! Vegyetek részt ebben a vállalkozásban! A magyar film nehéz időszakában is mutassuk meg, hogy képesek vagyunk érvényes mozgóképes választ adni a kor, a környezet kihívásaira. Mutassuk meg, hogy létezünk!

 

Kérjük, hogy terjesszétek ezt a felhívást!

   

Bp. 2012. 06. 06.                                                                 

 

                                                     Magyar Filmművészek Szövetsége

Ossza meg ismerőseivel:

|
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése: